Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 15

...
Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 15
Коментари Харесай

Николай Слатински: С най-добрият футболист сред политиците 15 г. ...

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

15 ГОДИНИ СТИГАТ

Някога дядо ми, стар-татко в село Стоб, чието име носим аз и моят внук, по-принцип безмълвен човек, грубо пребиван от комунистическата власт и изключително от " осмо-септемврийците " ( " излезлите " в Балкана на 8 септември), споделяше някоя и друга фраза, която на мен ми правеше тогава мощно усещане.

Например, той имаше следната житейска философия, която загатваше пред нас, евентуално с цел да я възприемем с първия ми братовчед:

- На неприятното отвърни с неприятно, на положителното - с две добрини!

Стара-майка протестираше: Защо ни учи да отговаряме на неприятното с неприятно?

А той отговаряше без предпочитание да спори - Как този, който ти е сторил неприятно, ще разбере какъв брой болежка ти е предизвикал?

Много години по-късно, в моите лекции раказвам за една от великите формули, трансформирали индивида в Човек - " на неприятното с неприятно, на положителното - с положително ".

За нея - повече различен път.

Значи стар-татко ни е учил в действителност на по-хуманна версия на тази велика формула!

Стар-татко също по този начин споделяше за неприятния и некултурен човек - липсват му първите 15 години!

Като го поправях, че не първите 15, а първите 7, той не спореше, единствено вметваше, че какво е човек до 7 години? Малко дЕте!

Оказва се, че в действителност освен за хората (според стар-татко), само че и за народите, обществата, социумите, важи правилото " 15 години "!

Ако даден народ живее 15 години в някакви деструктивни, тревожни, грозни, разкъсващи обществената тъкан години, в него настъпват патологични деформации, които - нали са патологични - доста мъчно могат да се лекуват.

15 години след Първата международна война в меланхолия, бедност, инфлация (по едно време хипер-хипер-хипер-инфлация), втълпяване на ненавист, расизъм, нацизъм - и ето ти го Хитлер на власт, а сякаш суперинтелигентният и мегакултурен немски народ става стадо от скотове, което сляпо върви след фюрера-чудовище!

15 години след идването на Путин на власт, при цинична, шовинистична, мизантропска, мракобесна агитация, втълпяване на логиката на психиката на обсадената цитадела и за Запада, който единствено желае да унищожи Русия, и съветското общество изпада в делириум за Крим и се разболява тотално и окончателно от геополитическа социопатия и злоба към всичко друго, всичко друго, става готово да пълзи пред кремълското страшилище, да му се покорява, да го умолява на колене за безусловно всичко, да убива, да плячкосва, да унищожава, да оправдава ужасна Война против естествен прилежащ и непосредствен по етнос и вяра народ!

А ние? А България? Чак такива патологии у нас към този момент няма, само че 15 години с " общественик " номер 1 и действително на власт - най-хубавият футболист измежду политиците и най-хубавият политик измежду футболистите - и към този момент сме се съвсем изродили като общество: без сили за положително мислене, без качества да вършим правилни политически избор, безусловно безразлични към Бъдещето на страната, най-прорашисткото общество в Европа, народ - вътрешно разграничен, противоположен, настървен между тях и сякаш мразещ себе си...

Може ли въобще да е естествен народ, който 15 години дава основната си поддръжка за илитерат, за нахален въжеиграч, за патогенен измамник, за неприятно учтив, говорещ цинизми човек, подготвен в името на личното си оцелявне да мине през натрупа на България, станал основният проводник на пагубните за страната ни рашистките стопански, енергийни, финансови и политически ползи у нас?

15 години стигат!

Даже са предостатъчни, с цел да се повреди съвсем нелечимо който и да е народ...

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР